Az Ukrajnában dúló háború kitörése óta figyelemmel követtük, mi történik a városunkban a menekültek fogadásával, ellátásával kapcsolatosan. Mivel minket is megérintett a menekültek ügye, és az az összefogás, ami ezzel kapcsolatban kialakult, ezért azt éreztük, segítenünk kell.

Kerekasztal-beszélgetést szerveztünk tehát az érintettek bevonásával, hogy feltárjuk, melyek azok az ügyek, amelyek támogatásával jól tudnánk segíteni az ukrajnai menekülteket segítők munkáját.

Legnagyobb örömünkre a megbeszélés végére a résztvevők megtaláltak egy közös irányt, és kimondták: folyamatos kapcsolattartás révén az aktuálisan felmerülő ügyek, megoldandó helyzetek kezelése mentén készek együttműködni. Javaslat született egy városi szintű koordinációs bizottság felállítására, és a kerekasztal beszélgetések folytatására.

Az együttműködés célját továbbra is abban látjuk, hogy megtaláljuk azokat az ügyeket, valós szükségleteket, melyeket közösen megoldva, jó példaként megmutathassuk: Eger városa valódi közösségként fogadta és segítette az Ukrajnából menekülőket.

Csak így tovább, HAJRÁ EGER!