Az Egri Közösségi Alapítvány elkötelezett az egri közösségi kezdeményezések erősítése, és az összetartó közösségek építése mellett. 

Szeretnénk elérni, hogy mi, Egerben élők szomszédoljunk, ismerjük meg egymást, kerüljünk egymáshoz közelebb! Régóta kacérkodunk egy szomszédsági rendezvénysorozat beindításával, és mostanra összeálltak a feltételek, ezért belevágunk!

Boldog utca elnevezésű pályázati felhívásunkkal olyan egrieket támogatunk, akik vállalják, hogy megteremtik egy-egy társasház, utca vagy utcák lakóinak helyben beszélgetős, ismerkedős találkozási lehetőségét 2023. augusztus 1 – december 20. között. Nem feltétel, de nagyon örülnénk neki, ha az eseményen valamilyen aktív tevékenységbe (pl. közös játék, faültetés, környezetszépítés… stb.) is be lennének vonva az ott lakók, résztvevők.

A szomszédsági pályázatra szándéknyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, helyszínenként és rendezvényenként 2-3 lakó összefogásával. Sikeres pályázat esetén Alapítványunk a szomszédsági rendezvény költségeihez járul hozzá, eseményenként legfeljebb 50.000 Ft összegben. A pályázati keret összesen 300.000 Ft.

A szándéknyilatkozatokat 2023. július 15-től folyamatosan lehet beadni (a keret kimerüléséig).

Az érdeklődők számára 2023. június 26-án 16:00 órától – illetve később előre egyeztetett időpontban – személyes konzultációs lehetőséget biztosítunk. 

Bármilyen kérdés esetén az info@egerkozosalap.hu címen keressetek minket!