l

Boldog utca – Pályázati felhívás

Közösségépítés

Az Egri Közösségi Alapítvány elkötelezett az egri közösségi kezdeményezések erősítése, és az összetartó közösségek építése mellett.

Szeretnénk elérni, hogy mi, Egerben élők szomszédoljunk, ismerjük meg egymást, kerüljünk egymáshoz közelebb!

Mire lehet pályázni?

Pályázati felhívásunkkal olyan egrieket támogatunk, akik vállalják, hogy megteremtik egy-egy társasház, utca vagy utcák lakóinak helyben beszélgetős, ismerkedős találkozási lehetőségét.

Kik pályázhatnak?

Egri magánszemélyek (helyszínenként és rendezvényenként legalább 2-3 lakó).

Nem pályázhatnak: civil szervezetek (egyesület, alapítvány, non-profit kft.), egyházi, for-profit, politikai szervezetek, valamint szakszervezetek és önkormányzatok.

Hogyan lehet pályázni?

A szomszédsági pályázatra online szándéknyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, 2023. július 15-től folyamatosan 2023. november 30-ig (illetve a keret kimerüléséig).

A szándéknyilatkozat kitöltése során kérjük, hogy a kezdeményezők adják meg nevüket és címüket, az összejövetel helyszínét és tervezett időpontját, valamint az esemény rövid leírását és költségvetését (azaz a szükségesnek vélt hozzájárulás mértékét).

Mekkora összeget lehet igényelni, és milyen költségekre?

Sikeres pályázat esetén Alapítványunk a szomszédsági rendezvényhez szükséges eszközök, igénybe vett szolgáltatások költségeihez járul hozzá, eseményenként legfeljebb 50.000 Ft összegben. A pályázati keret összesen 300.000 Ft.

A kiválasztás szempontjai, támogatási döntés, rendezvények megvalósítása

A pályázók vállalják, hogy

  • az adott helyszínen VALAMENNYI ott lakót tájékoztatják a rendezvényről életkortól, nemzetiségtől függetlenül,
  • biztosítják/megszervezik a helyszínt, programot,
  • megszervezik az összejövetelhez az enni- és innivalókat, odafigyelve, hogy a fogyasztás során a környezetbarát megoldásokat részesítsék előnyben,
  • gondoskodnak a helyszín rendben tartásáról, a rendezvényt követő takarításáról.

Nem feltétel, de nagyon örülnénk neki, ha az eseményen valamilyen aktív tevékenységbe (pl. közös játék, faültetés, környezetszépítés… stb.) is be lennének vonva az ott lakók, a résztvevők.

Fontos, hogy minél nagyobb közösség bevonására sor kerüljön, hogy a rendezvény ne egy meglévő baráti társaság összejövetele legyen, hiszen a cél minél több környéken lakó megismerkedése, a helyi közösség erősítése.
Alapítványunk kuratóriuma a támogatás megítéléséről a szándéknyilatkozat benyújtását követő 15 napon belül hoz döntést.

A rendezvényeket 2023. augusztus 1 – december 20. között lehet megtartani.

Egyéb tudnivalók

A kezdeményezőket kérés és szükség esetén az Alapítvány támogatja a szervezés és a megvalósítás folyamán, elsősorban kezdeményezéseket várunk, amelyek nem csak pénzügyi támogatást szeretnének, hanem nyitottak és képesek az együttműködésre.

A rendezvényen meg kell jelentetni a “Boldog utca” projekt promóciós anyagait (pl. zászlófüzér), melyeket majd a szervezők rendelkezésére bocsátunk.

A támogatást egy összegben utólag fizetjük ki számla ellenében a rendezvényt követő 30 napon belül. A programot bemutató képeket, fotókat videókat s egyéb anyagokat is szívesen fogadunk!
Kérdésetek van? Személyes konzultációval segítünk a szándéknyilatkozat beadása előtt, időpont egyeztetéssel keressetek minket az info@egerkozosalap.hu címen.